ÍZÜLETI KEZELÉSEK

Dr. Szekér Zoltán

Sebész, Lézersebész, Traumatológus Főorvos

Előzetes konzultáció szükséges 

PRP kezelés

A PRP (Platelet Rich Plasma) saját vérből nyert trombocita-dús (vérlemezke dús) plazmainjekciót jelent, melyet a vér speciális, zárt rendszerbe (Arthrex ACP® Double-Syringe System) történő levétele után centrifugálással nyerünk ki.

A zárt rendszert megtartva a növekedési faktorokban gazdag trombocita frakciót injektáljuk vissza a páciens panaszos testrészébe.

A PRP-kezelés lényege, hogy a trombocitákból felszabaduló növekedési faktorok a porcsejtek (kondrociták) szaporodását fokozzák, az ín-csonthártya határon lévő krónikus gyulladásokat csökkentik, a sportolás közben bekövetkezett ínszalag-, izomsérüléseket eredményesen javítják. Fontos kiemelni, hogy a kezelés alkalmas professzionális sportolók kezelésére, nem sérti a doppingszabályokat a WADA állásfoglalása alapján.

A készítmény beadása nem fájdalmatlan, hiszen eleve egy fájdalmas, esetleg gyulladásos területre kerül az injekció beadásra, mely feszítő érzéssel járhat. Jegeléssel, fájdalomcsillapítással a fájdalom 2-3 nap után elmúlik.

A PRP-kezelés alkalmazási területei:

 • ízületi porckopás, atrózis kezelés térd, váll, csípő, kisízületekben;
 • íngyulladások;
 • teniszkönyök;
 • golfkönyök;
 • Achilles-ín krónikus gyulladása;
 • krónikus sarokfájdalom és talpi kötőszöveti gyulladások;
 • befagyott váll szindróma;
 • sportsérülések (ín-, izomsérülések)


A PRP-kezelés előnyei:


 • Ambuláns, rendelői körülmények között elvégezhető, kórházi tartózkodást nem igényel.
 • Gyors, időigénye nem több, mint egy óra. Ebben benne van a vérvétel, a teljes feldolgozás az 5 perces centrifugálással, a visszainjekciózás és az adminisztráció.
 • Hatékony, egyetlen kezelés elégséges.
 • A kezelés kockázata minimális, mellékhatások nélküli. A relatív kockázatmentesség oka: egyrészt a kezelés a páciens saját vérével folyik, másrészt minden teljesen zárt rendszerben, erre a célra gyártott speciális, egyszer használatos steril, minősített orvostechnikai eszközzel történik. Minimális kockázata a tűszúrásoknak van, de ezek könnyen kezelhetőek.

CINGAL® a térhálós hialuronsav  

A CINGAL® a térhálós hialuronsav és a triamcinolon-hexacetonid egyedülálló kombinációja, amelyet az osteoarthritishez kapcsolódó fájdalom és bizonyos tünetek biztonságos és hatékony kezelésére terveztek. A hialuronsav (HA) a szervezet által termelt természetes anyag. A vegyi anyag általában nagy mennyiségben megtalálható az ízületi szövetekben és az ízületeket körülvevő folyadékban. Osteoarthritis esetén a természetes HA mennyisége lecsökken és minősége a normálisnál gyengébb lehet, ami irritációt és gyulladást, fájdalmat és merevséget okoz az ízületekben. A CINGAL® HA-t ad az ízületekhez, ahol kenőanyagként és lengéscsillapítóként működik, míg a triamcinolon-hexacetonid csökkenti a gyulladást. A CINGAL® csak egyetlen injekciót igényel a gyors hatású és hosszan tartó fájdalomcsillapítás eléréséhez.


A CINGAL® előnyei:

 • Azonnali fájdalomcsillapítás és jobb ízületi mobilitás
 • Hosszan tartó eredmények
 • Területek: Minden ízületi ízülethez engedélyezett

Mennyi ideig tart az eredmény?

Általában a CINGAL® akár 6 hónapig is képes enyhíteni a térdfájdalmakat. Egyes betegek 6 hónapnál hosszabb ideig tartó fájdalomcsillapítást tapasztalnak.


Monovisc egyszeri injekció

A Monovisc egy egyszeri injekciós viszko-kiegészítő, amely osteoarthritis okozta ízületi fájdalmak kezelésére alkalmas. Osteoarthritis esetén a természetes hialuronán mennyisége csökken, és minősége rosszabb lehet a normálnál, ami irritációt és gyulladást, fájdalmat és merevséget okoz az ízületekben. A Monovisc egy gél anyag, amely a HA maximális dózisát (88 mg) tartalmazza. A termék befecskendezve HA-t ad az ízülethez, ahol kenőanyagként és fájdalomcsillapítóként működik.


.A Monovisc 4ml előnyei:

 • Egyszeri injekciós kezelés
 • Azonnali fájdalomcsillapítás

Mennyi ideig tart az eredmény?

A Monovisc akár 6 hónapig tartó fájdalomcsillapítást biztosít. Az eredmények egyénileg változhatnak, egyesek az injekció beadása után azonnal megkönnyebbülést éreznek.

ÁRLISTA

Ízületi kezelés konzultáció

PRP, Monovisc, Cingal

20 000 Ft

PRP ízületi kezelés - Arthrex ACP®

150 000 Ft

Monovisc

100 000 Ft

Cingal ®

110 000 Ft