FELSZÍVÓDÓ SZÁLAS KONTÚRTERÁPIA

SZÁLBEHÚZÁS

ARCEMELŐ, ARCFESZESÍTŐ ELJÁRÁS

ARCRA, NYAKRA ÉS TESTRE

Kettős hatás : emelés és fiatalítás

A kezelés időtartama 20 - 30 perc

Nincs felépülési idő 

Feszesítő és lifting hatás 

Azonnali és hosszantartó eredmény

MI AZ A SZÁLAZÁS?

Az eljárás minimálisan invazív alternatívája a facelift (arcfelvarrás) műtétnek. 

A felszívódó szálakkal végzett arcemelés napjaink egyik legkeresettebb kezelése. Ennek oka, hogy rendkívül gyors, látványos ugyanakkor természetes hatású.

A beavatkozás nem jár fájdalommal és gyógyulási idővel, így felépülési idővel sem. 

Hogyan működik?

A helyi érzéstelenítésben történő eljárás során különböző méretű és kialakítású felszívódó szálakat helyezünk el a bőrszövet megfelelő mélységébe. Ezek a szálak nemcsak a bőr azonnali megemelésére, felszínének kisimítására szolgálnak, de hosszabb távon serkentik az új kollagénrostok termelődését, azaz belülről újjáépítik a bőrt. 

MENNYIBE KERÜL?

APTOS szálak

Aptos szálazásos arcfiatalítás - a szálak mennyiségétől, típusától függően

100 000 Ft - tól

Rainbow Thread PDO Mono / db

70 000 Ft - tól

Rainbow Thread PDO Screw / db

80 000 Ft - tól

COG Rainbow Thread / db

80 000 Ft - tól

Az OEM szálak használhatók önmagukban vagy más kezelésekkel, például töltőanyagokkal, PRP-vel vagy kémiai hámlasztással kombinálva.

MIRE HASZNÁLHATÓ MÉG AZ ELJÁRÁS?

A test szinte bármely részén alkalmazható, beleértve a has, fenék vagy akár a mell megereszkedésével kapcsolatos problémákat.


Gyakori kérdések

Kattintson egy kérdésre, hogy többet megtudjon


Mire használják általában ezt a kezelést?

A felszívódó szálas kontúrterápia olyan arcfiatalítási módszer, amelynek során szálakat építenek a bőr alá, és így megemelik a szöveteket. A szálak kis tüskékkel kapaszkodnak a bőrbe. Ha megfelelően vannak felhelyezve, akkor az arcnak feszesebb, tónusosabb megjelenést biztosítanak, főleg annak alsó részén és a toka tájékán. 

Kinek ajánlott a beavatkozás?

Nemtől függetlenül már 30 éves kortól bárkinek, aki az arcbőre feszességét szeretné helyreállítani a természetes vonások megőrzése mellett. Azok számára, akik hegek és vágás nélkül szeretnék az arckontúrt javítani, illetve akik minél későbbre szeretnék az arcplasztika idejét kitolni. 

Kinek nem ajánlott?

Nem ajánlott elvégezni a kezelést abban az esetben, ha valakinél gyulladásos vagy lázas megbetegedés, bőrfertőzés, vérzékenység, illetve autoimmun megbetegedés van jelen. A kezelés a várandósság és a szoptatás ideje alatt sem javasolt.

Mennyire biztonságos a beavatkozás?

A beavatkozás nem tekinthető veszélyesnek. A statisztikák alapján komoly szövődmények nem léptek fel a kezeléseket követően, ha mégis, a helytelen behelyezési technika következtében történt, aminek a kockázata minimalizálható, ha tapasztalt orvos végzi a kezelést.

Mennyire tartós a beavatkozás?

A kezelés tartóssága egyéni adottságokat figyelembe véve és a szál típusától függően akár 2 - 3 év is lehet.  

Mikor látható az eredmény?

A kezelést követően szinte azonnal láthatóvá válik az eredmény. 1 hónap után pedig már szembetűnő a változás, véglegessé pedig úgy a harmadik hónap tájékán válik. Ekkor képződnek új kollagénkötegek a bőrben: az arcbőröd fiatalosabb megjelenésű lesz, az arckontúrok határozottabbá válnak. A kollagén-termelést fokozó hatás által, akár egy évig is fiatalodhat és feszesedhet a kötőszövet.

Milyen eredmény várható a kezelés hatására?

A szálbehúzás által az arc karaktere, illetve arcunk természetes vonásai megmaradnak, az eredmény fiatalosabb megjelenés, kontúrosabb arc.

Hogyan kell előkészülni a beavatkozásra?

Nincs szükség különleges előkészületekre a kezelés előtt. Javasoljuk a kezelés előtt megbeszélni az orvossal milyen elvárásai vannak a beavatkozás kapcsán. Tájékoztassa orvosát minden beavatkozásról, amit korábban kapott, valamint a mostani gyógyszerszedésről. A kezelés előtt és után egy héttel kerülni kell a vérhigítókat és az E vitamint lehetőség szerint.

Mi történik a beavatkozás során és utána?

A szálak behelyezése körülbelül 20 percet igényel, és az orvosi rendelőben történik. A legtöbb páciens még aznap folytathatja a munkáját, mindennapi tevékenységét az eljárás után. Akinél több szálat alkalmaztak, enyhe diszkomfort érzetet érezhet. A kezelésre a páciens preferenciái alapján kerül sor és más esztétikai eljárással is kombinálható.

Mennyire fájdalmas a beavatkozás?

Az eljárás nem jár fájdalommal. A kezelés helyi érzéstelenítésben történik. A legtöbb páciens enyhe kellemetlen érzésről számol be, de a helyi érzéstelenítésnek köszönhetően ez alig észrevehető.

Mire lehet számítani a felépülési idő alatt?

A kezelést követően javasolt 24 órán át kerülni a sminket, illetve 3-5 éjszakán keresztül arccal felfelé tanácsolt aludni, párnával megemelt fejjel. 2 hétig kerülni kell a túlzott napfényt és a sportolást, valamint odafigyelni a túlzott mimikai mozgásra. Előfordulhat fájdalom a szúrás helyén, ideiglenes duzzanat a behelyezett szálak mentén, de ez rövid idő alatt megszűnik.

Mire kell figyelni a kezelés után?

A kezelést követő napokban jelentkezhet a kezelt területen enyhe duzzanat, helyenként bevérzés, illetve minimális fájdalommal kell számolni. Ilyenkor kerülni kell a szélsőséges hőhatásokat (szauna, szolárium, napozás), az izzadással járó tevékenységeket, pl: sportolást, emellett a hajolgatást és nehéz tárgyak emelését. Mellőzni kell a különböző kozmetikumok és smink használatát, kozmetikai kezeléseket. 

Milyen alternatívák léteznek?

Injekciós töltőanyagok

A hialuronsav alapú töltőanyagok ideiglenesen helyreállíthatják a térfogatot és megemelhetik a megereszkedett szöveteket. Általában a Botulinum toxinnal kombinálják őket, hogy ellazítsák a ráncokat, így csökkentik a mimikai ráncokat is.